Hyvinvointia sinulle -blogi

Kiusaako närästys, kärsitkö refluksitaudista

Tiistai 22.3.2022 klo 15:44 - Senni Nieminen


Kiusaako närästys, kärsitkö refluksitaudista vai onko olo tukala ruokailun jälkeen?

Moni on saanut avun Silicum Tonic piihappogeelivalmisteesta.
Kokeileppa sinäkin pii- ja karmelloosigeelin yhdistelmää närästyslääkkeiden vaihtoehtona. Se on turvallinen ja luontainen ”vatsan balsami”, joka hellii vatsaasi.

Silicum_Tonic_kuva_blogiin.jpg

Biomedin  Silicum Tonic on todella toimiva, suomalainen piihappogeeli. Se on saanut suuren suosion etenkin vatsansa ja suolistonsa hyvinvoinnista kiinnostuneiden keskuudessa. Piihappogeeliä käytetään myös ihon, kynsien ja hiusten kauneuden ja hyvinvoinnin tueksi. Lisäksi se vähentää happamia röyhtäisyjä,  turvotusta ja ilmavaivoja.

Pii on välttämätön kivennäisaine ihmiselle ja piihappogeelimuodossa se on vatsalle, suolistolle sekä ruokatorven limakalvoille tarpeen.

Piitä käytetään närästyksesssä, refluksitaudissa, suun limakalvojen sairaukaissa, vatsahaavn hoidossa ja erilaisissa tulehdustiloissa. Närästyksessä ja refluksitaudissa vatsahapot aiheuttavat syöpymistä ruokatorveen joka taas aiheuttaa kipua ja tulehdusta.  Rasvainen ruoka, kahvi, hiilihapotetut juomat, alkoholi, paljon kahvia ja lääkkeitä käyttävillä näitä oireita on usein, myös ylipaino on yhtenä syynä.  Pii on osana luustoa, ja sen käyttö on tärkeää osteoporoosissa ja osteopeniassa. Piin määrä vähenee elimistössä ikääntyessä.

Silicum Tonicin piihappo on piioksidia joka on saatu vuorikristallista. Pienikiteinen piikristalli pystyy sitomaan itseensä ympäristömyrkkyjä suolistosta, mahalaukusta ja suuontelosta. 

Silicum Tonic sisältää myös karmelloosia, joka on kuusen, männyn ja puuvillan vesiliukoinen rakennekuitu. Se sisältää sokerimolekyyleistä koostuvaa galaktomannaania, joka ei muutu sokeriksi suolistossa.

Piigeeli ja karmelloosi tekevät limakalvojen pinnalle suojakalvon ja näin estää limakalvojen tulehdusreaktioita ja antaa ärtyneiden ja vahingoittuneiden alueiden uusiutua. Ne myös neutraloivat suuhun nousevia hapamia mahanesteitä ja ehkäisee refluksioireita, kariesta ja limakalvojen haavaumia.

Annostus:

15 ml 1-3 kertaa päivässä tai tarpeen mukaan.

Biomedin Silicum Tonic on käytössä turvallinen, sitä voi käyttää myös raskaana olevat ja imeväisikäiset, joilla refluksi on yleistä. Se ei keräänny elimistöön. Piille ei ole määritelty päivittäistä annossuositusta, mutta koska päivittäin kehosta erittyy noin 5–30mg piitä, vähintään se on päivittäin minimitarve. Piihappogeeli on parhaiten imeytyvä piin muoto.

Mahasuolikanavan yläosan oireisiin suositellaan 5–10ml (1–2 tl) 4–8 kertaa päivässä muutaman päivän ajan kunnes oireet hellittävät. Jatkossa riittää 2,5–10ml 1–3 kertaa päivässä. Hiusten ja kynsien vahvistamiseen suositellaan 15 ml 1–3 kertaa päivässä. 1 ruokalusikallinen Silicum Tonicia sisältää n. 580 mg piitä.


Teksti Senni Nieminen yhteistyössä Biomed Oy:n asiantuntija fytonomi Birgit Stenroosin kanssa.

 

Avainsanat: närästys, refluksitauti, Silicum Tonic, piihappovalmiste, piihappogeeli


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini