Hemmotteluhoidot

Rentouttava päähieronta

Rentouttava päähieronta on miellyttävä ja rentouttava hoito, joka saa amalla aikaiseksi vireystason nousun, jatkuen vielä seuraavien päivien ajan. Hoidon vaikutus ulottuu fyysiselle, mentaaliselle ja emotionaaliselle tasolle.

Päähierontaan kuuluvat hartianseudun, niskan, pään sekä dekolteen hieronta. Lisäksi painellaan ja hierotaan päänalueen ja kasvojen akupisteitä.

Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä sekä parantaa veren- ja lymfanesteidenkiertoa.

Aromahieronta

Aromahieronta on lempeä hierontamuoto jossa hierontaliikkeet ovat kevyet ja rentouttavat. Hoidon jälkeen on levollinen, rentouttava ja kevyt olo. Asiakas saa itse valita toivomansa hierontaöljyn sen vaikutuksen mukaisesti. Vaihtoehtoina ovat esim. rentouttavaa, virkistävää, lihaskipuja hoitavaa, nestekiertoa parantavaa tai hyväämieltä tuovaa aromaöljyä.

Aromahieronnan teho perustuu hierontaotteiden lisäksi eteeristen öljyjen vaikutukseen ja niiden tehoon imeytyä ihoon ja sitä kautta kudokseen ja hengitysteiden kautta verenkiertoon. Eteerisetöljyt vaikuttavat myös hajuaistin kautta keskushermostoon. Jokaisella tuoksulla on oma vaikutuksensa kehoomme. Kokonaisvaltainen hoito rentouttaa mielen ja kireät lihakset.

Aromahieronnalla ennaltaehkäistään ja hoidetaan mm. liikarasituksesta ja stressistä johtuvia vaivoja, univaikeuksia sekä laukaistaan lihasjännityksiä ja lievitetään erilaisia kipuja. Hieronta myös vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa .

Aromahieronta on erittäin turvallinen hoitomuoto, mutta hoito ei sovi raskaana oleville tai imettäville äideille. Hoitoa ei saa myöskään tehdä flunssan, infektion tai antibioottikuurin aikana eikä syöpähoitojen aikana. Hoitoa on syytä välttää myös silloin jos kärsii sydämen tai munuaisten vajaatoiminnasta tai on nauttinut alkoholia.

Stressiniskahieronta

Hieronta kohdistuu niska-hartiaseudulle sekä pään- ja kasvojen alueelle. Stressiniskahieronta on tehokäsittely joka rentouttaa lihaksia, lievittää lihaskramppeja sekä psyykkisenstressin tuomia jännitystiloja samalla parantaen aineenvaihduntaa.

Stressiniskahieronta perustuu hieronnan, kipu- eli trigger-pisteiden käsittelyn ja eteerisenöljyn yhteisvaikutukseen.

Eteeriselläöljyllä voidaan vaikuttaa suoraan kipuhermopäätteeseen. Vaikutusta saadaan aikaan myös laskemalla turvotusta ja laukaisemalla lihaskouristusta. Hajuaistin ja aivojen limbisen järjestelmän kautta eteerisen öljyn hoitava vaikutus ulottuu myös mieleen.

Hoito ei sovi raskaana oleville ja imettäville äideille , eikä flunssan, infektion tai antibioottikuurin aikana. Jos olet allergikko, astmaatikko, tai käyt syöpähoidoissa kerrothan tästä hoitajalle.