Klassinen- ja urheiluhieronta

Hieronta vähentää lihasjännitystä ja kipuilua, nopeuttaa palautumista
liikuntasuorituksesta sekä alentaa tehokkaasti stressiä rentouttaen kehoa ja
mieltä. Haet sitten lihashuoltoa tai rentoutumista, tehdään juuri sinulle sopiva hoitosuunnitelma hyvinvointisi parantamiseksi.

Toteutetaan sinulle hyvä ja tehokas hoito, oletpa kroonisesta kivusta kärsivä, urheilulla tai huonolla työergonomialla lihaksesi jumiuttanut tai kaipaat vain rentoutumista stressaavan tai kiireisen arjen keskellä.

Joissakin tilanteissa ei hierontaa suositella ensisijaisena hoitomuotona. Tällaisia tilanteita ovat akuutit tulehdustaudit (infektiot, lihasrevähdykset, murtumat ja reuma), traumat, syöpä ja laskimotukokset. Muistathan kertoa, sinulla olevista sairauksista ja rajoitteista.


Neuvonta ja ohjaus

Venyttely lisää tunnetusti nivelten liikelaajuutta,parantaa lihasten elastisuutta sekä parantaa notkeutta ja ylläpitää liikkuvuutta. Säännöllinen venyttely, lihasten lämmittelyn ja harjoittamisen
ohella, on tärkeä osa lihashuoltoa. Monet huomaavat ja toteavat tämän valitettavan usein vasta sitten, kun alkaa ilmaantua arkea häiritseviä lihasjäykkyyksiä, kipua tai nivelten liikerajoitteita.

Kun kireät tai liian heikot lihakset alkavat häiritä jokapäiväistä elämää, työntekoa tai harrastamista, kannattaa kääntyä koulutetun hierojan tai muun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.

Asiakkaat kertovat yleensä oireinaan, ettei esimerkiksi pää käänny molempiin suuntiin yhtä paljon, kaulan taivuttaminen tekee kipeää, rintaliivien hakasten sulkeminen selän takana tai hiusten harjaaminen tuottavat vaikeuksia. Myös erilaisten liikkeiden suorittaminen voi
vaikeutua, kuten kyykistyminen, leuanveto, tavaroiden nostaminen tai sängystä
nouseminen.

Hyvä lihaskunto auttaa jaksamaan arjessa ja lihasten vahvistaminen voi helpottaa myös erilaisia nivelten yliliikkuvuuteen (hypermobiliteettiin) liittyviä oireita.

Tarvittaessa ohjaan ja teemme kanssasi venytyksiä ja lihasharjoitteita erilaisin tekniikoin, jotta saisit avun ongelmiisi lihaksiston kanssa. Huomioin aina yksilölliset ominaisuutesi ja sen, että harjoitus kohdistuu oikealle alueelle oikein suoritetulla tekniikalla. Tarpeen vaatiessa ohjaan sinut toiselle terveydenhuollon asiantuntijalle.

Tervetuloa hieronta käsittelyyni Levi -keskustassa Hotelli Sirkantähdessä.